Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Neizplačilo dodatka za prepoved stavke- odgovor MO

Zadeva:                Neizplačilo dodatka za prepoved stavke- odgovor

Zveza:                   Vaš dokument št. 101-2/2021-85 z dne 14. 9. 2021

Spoštovani,

prejeli smo vaš dopis, citiran v zvezi, s katerim nas pozivate, da vam pojasnimo zakaj vojaškim osebam ni bil izplačan dodatek zaradi prepovedi stavke pri izplačilu plače dne 14. 9. 2021, za mesec avgust 2021.

Uvodoma pojasnjujemo, da na Ministrstvu za obrambo (v nadaljevanju: ministrstvo) uporabljamo za obračun plače aplikacijo MFERAC N4. Če želimo izplačati vojaškim osebam dodatek za stavko, ki je na novo določen z zakonom, mora biti aplikacija MFERAC N4 za obračun plač ustrezno dopolnjena/spremenjena na način, da bo omogočen vnos in obračun tega dodatka. Ministrstvo za javno upravo je takoj z veljavnostjo določil ZSSloV-A (Uradni list RS, št. 121/21 z dne 23. 7. 2021) pričel s postopkom sprejetja sprememb in dopolnitev Uredbe o enotni metodologiji in obrazcih za obračun in izplačilo plač v javnem sektorju (v nadaljevanju: uredba). Uredba je bila sprejeta dne 9. 9. 2021 in velja od 11. 9. 2021 dalje. Ministrstvo za finance, ki je skrbnik aplikacije MFERAC N4 je po ustrezni spremembi in dopolnitvah uredbe, s katero je bila določena nova šifra za izplačilo dodatka za stavko naročil izvajalcu ustrezno spremembo/dopolnitev aplikacije MFERAC N4.

V zvezi z navedenim pojasnjujemo, da je v postopku priprava končne rešitve v aplikaciji MFERAC N4, s katero bo omogočeno vojaškim osebam izplačilo dodatka za prepoved stavke v skladu s predpisi. Ocenjujemo, da bo aplikacija ustrezno dopolnjena do konca tega meseca in bi lahko vojaške osebe, ki so opravičene do izplačila navedenega dodatka prejele plačilo predvidoma pri plači za mesec oktober 2021 (izplačilo 15. 11. 2021). Prav tako pa bo izveden ustrezen poračun za nazaj vse od dne, ko jim dodatek za stavko pripada.

S spoštovanjem,

Uroš Lampret državni sekretar

Nazadnje urejano na 0, 23.09.2021 15:54
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528