SMO zadovoljen z zagotovili in ukrepi ministra za obrambo zoper neznane storilce, ki so na pripadnike SV vzklikali »IZDAJALCI« na odgovor predsednika republike RS še čakamo

Kot smo že poročali smo, dne 26. 6. 2020 na predsednika G. Boruta Pahorja in ministra za obrambo   G. Matej Tonin v SMO naslovili ostri protest zoper neznane storilce, ki so na gardiste, pripadnike SV na proslavi državnosti vzklikali »IZDAJALCI«. V naslovljenem ostrem protestu smo ju pozvali:

• da javno obsodite takšna sprevržena in nedopustna ravnanja;
  • da po uradni dolžnosti sprožite vse postopke zoper neznane storilce, ki so s svojimi dejanji razžalili tako Slovensko vojsko kot tudi vse njene pripadnike ;
  • da se ugotovljeni storilci javno opravičijo vsem pripadnikom SV.

Dne 01.07. 2020 smo s strani vodstva MO prejeli naslednji odgovor:

Spoštovani,

v zvezi z vašim dopisom, citiranim v zvezi, vas obveščamo, da se je minister za obrambo mag. Matej Tonin že v petek dne 26. 6. 2020 v izjavi za javnost odzval na dogodke, povezane z Gardo Slovenske vojske na predvečer dneva državnosti.

Minister je nedavno dogajanje in odnos do pripadnikov Garde Slovenske vojske označil kot nesprejemljivo, neprimerno in nedostojno ter najostreje obsodil. Kot je dejal, »si Slovenska vojska in Garda ob vsem, kar naredita za domovino, teh napadov resnično ni zaslužila«. Pohvalil je profesionalno držo pripadnikov Garde Slovenske vojske, ki je na vse provokacije in žaljivke odreagirala mirno in dostojno.

Obveščamo vas tudi, da se je minister v okviru svojih pristojnosti zavzel za sprožitev ustreznih postopkov zoper neznane storilce, udeležene pri tem dogodku.

S spoštovanjem,

Uroš Lampret
državni sekretar

V sindikatu Ministrstva za obrambo ocenjujemo, da je  minister za obrambo v celoti sledil našim zahtevam in kot je  podano v zagotovilu bo povzel v okviru svojih pristojnosti sprožitev ustreznih postopkov zoper neznane storilce, udeležene pri tem dogodku.

Nazadnje urejano na 1, 01.07.2020 19:16
(1 glas)