Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

POZIV K SPOŠTOVANJU SKLEPA VLADE - INFORMATIKI

Sindikat ministrstva za obrambo je pozval vodstvo MO k spoštovanju sklepa vlade, ker se po skoraj letu dni veljave sklepa še vedno ne izplačuje dodatek pripadnikom SV, ki opravljajo dela in naloge informatikov.

Zahtevo objavljamo v celoti:

Dne 21. 3. 2019 je vlada RS sprejela sklep št. 10007-4/2019/2. V 2. točki sklepa je tako določila in se hkrati zavezala, da se plače na podlagi drugega odstavka 59. člena Zakona o službi v Slovenski vojski pripadnikom Slovenske vojske na naštetih formacijskih dolžnostih:

Zdravnikov, pilotov (razen na formacijskih dolžnostih častnik pilot začetnik, ki se opravlja v nazivu poročnik), letalskih inženirjev, letalskih tehnikov, tehnikov letalcev, kontrolorjev letenja, radarskega tehničnega osebja, bombnih tehnikov, potapljačev, pirotehnikov, informatikov in formacijskih dolžnostih v specialnih enotah in na vojaških ladjah, poveča za 20 odstotkov osnovne plače.

S strani pripadnikov SV smo pridobili informacijo, da že skoraj po letu dni veljavnega sklepa vlade pripadniki, ki opravljajo dela informatikov še vedno, ne prejemajo dodatka, kot je to zapisano v 2 točki navedenega sklepa.

Pozivamo vas, da dosledno spoštujete svoje lastne sklepe in nemudoma odpravite krivico pripadnikom, ki opravljajo dela informatikom tako, da jim izplačate povečanje osnovne plače za 20 odstotkov vse od dneva začetka veljavnosti navedenega sklepa.

Nazadnje urejano na 1, 04.02.2020 10:53
Oceni ta prispevek
(4 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528