Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Zahteva SMO predsedniku vlade RS po ureditvi poštenega plačila pripadnikov SV zaradi povečanega obsega dela in obremenitev

Dne 13. 3. 2019 je sindikat Ministrstva za obrambo na predsednika vlade RS, g. Marjana Šarca naslovil zahtevo -javni poziv, ki ga v celoti objavljamo v nadaljevanju tega obvestila :

 

Spoštovani ! 

 

 

S strani pripadnikov SV, članov SMO, ki opravljajo naloge pomoč pri varovanju državne meje in sodelujejo na vajah SV smo prejeli informacijo, da se je na podlagi izdanega ukaza NGŠSV št. 1005-36/2019-131 z dne 26. 02. 2019 prenehalo izplačevanje povečanega obsega dela in obremenitev na podlagi 59. člena ZSSloV.

Pripadniki SV nas pri tem opozarjajo, da jih nadrejeni prekomerno angažirajo čemur botruje dejstvo, da se število pripadnikov iz dneva v dan zmanjšuje.

Prav tako smo v sindikatu deležni anonimnih sporočil pripadnikov SV kot izhaja iz nadaljevanja:

 

»Ogorčeni smo vojaki na meji in v vojašnicah. Načelnica nam je vse ukinila. Tudi 19% nam kao ne pripada več. Nobenemu v SV. Večina nas bo zapustila SV. Piste medijem kaj o tem. Mogoče pa se bo kaj spremenilo. Hvala . Ogorčeni vojaki.«

 

 

V sindikatu Ministrstva za obrambo vas tako kot predsednika vlade RS javno pozivamo, da postorite vse kar je v vaši moči, da se pripadnike SV za opravljanje nalog, ki izhajajo iz naslova povečanega obsega dela zaradi preobremenitve v prvi vrsti pošteno plača in kot se to že izvaja na MNZ.

 

Ob tem vas v sindikatu opozarjamo, da se zaradi dnevnih odhodov pripadnikov SV iz sistema se številčno stanje le- teh z dneva v dan manjša. Število nalog, ki se jih nalaga pripadnikom SV pa se povečujejo in prihaja pri pripadnikih SV že do izgorelosti. V kolikor SV in MO mislita s takšnim nedopustnim stanjem v škodo pripadnikov SV nadaljevati, lahko v sindikatu na podlagi informacij članstva z gotovostjo zatrdimo, da bodo pripadniki SV zaradi preobremenjenosti odhajali v bolniške staleže in še v večji meri kot do sedaj podajali odpovedi.

 

Odgovor in rešitve nastale situacije pričakujemo od vas kot predsednika vlade in ne kot doslej, ko smo odgovore na zahteve, ki smo jih posredovali vam dobivali s strani vodstva MO. Odgovor pričakujemo najpozneje do 20.03.2019 v nasprotnem bomo v sindikatu primorani pričeti s sindikalnimi aktivnostmi z namenom zaščite pripadnikov SV.

Lep pozdrav.

Nazadnje urejano na 0, 13.03.2019 23:00
Oceni ta prispevek
(5 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528