Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Državno odvetništvo je odstopilo poziv SMO glede sistemske mirne rešitve spora plačila za čas pripravljenosti na določenem kraju v reševanje MO

S strani pooblaščenih odvetniških pisarn sindikata Ministrstva za obrambo smo na Državno odvetništvo Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: DOdv) naslovili poziv po skupnem sestanku v luči sodbe Vrhovnega sodišča RS št. VIII Ips 196/2018 z dne 1. 2. 2022 glede plačila za čas pripravljenosti na določenem kraju (straža in drugo) na katerem bi poskušali najti (sistemsko) mirno rešitev spora.

Iz DOdv odgovarjajo:

Da ob upoštevanju pristojnosti DOdv, določene z Zakonom o državnem odvetništvu, ocenjujejo, da DOdv nima pristojnosti oziroma pooblastila, da bi se sestal s pooblaščenci SMO z namenom sistemske mirne rešitve spora, kot je to predlagano. V luči predhodno omenjene sodbe VSRS vidimo vlogo DOdv bodisi v smislu pravnega svetovanja ministrstvu pri sprejemu sistemskih sprememb oziroma mirne rešitve spora bodisi v smislu pravnega zastopanja v individualnih delovnih sporih. S tem namenom je bila na DOdv tudi ustanovljena delovna skupina, ki GŠSV-ju v okviru svetovalne funkcije podaja stališča glede dilem.

DOdv je zaradi navedenega poziv SMO po skupnem sestanku odstopil v reševanje MO.

Članom SMO in pripadnikom SV, svetujemo, v kolikor se odločijo za tožbo, da podajo na SMO zahtevo za pravno pomoč ter izpolnijo pooblastilo za zastopanje odvetnika in le tega po redni pošti posredujejo na njegov naslov , ki je naveden na pooblastilu oz. kjer ste v spletnem obrazcu izbrali želeni kraj obiska odvetnika (CE,LJ). Odvetniki vas bodo kontaktirali in bodo, takoj ko sprejmejo vaše pooblastilo (original po pošti) od MO zahtevali posredovanje vaših plačilnih list za zadnjih 5 let oz. 60 mesecev, na podlagi katerih bodo izdelali izračun višine razlike za podajo  konkretiziranega zahtevka na pristojno sodišče.

V kolikor še niste naš član vas vabimo, da se nam pridružite:

Kliknite in izpolnite spletno pristopno izjavo

 

Zahteva za pravno pomoč

pravnapomoc.jpg

Spoštovani člani SMO za pravno pomoč v sindikatu skrbijo dve odvetniški pisarni, ki pokrivata celotno Slovenijo. Odvetniške pisarne zagotavljajo brezplačno pravno pomoč s področja delovnega prava. 

Kliknite na kraj kjer želite odvetnika in prenesite pooblastilo za zastopanje  :

           CELJE                                              LJUBLJANA
* Vnosna polja označena z * morajo biti izpolnjena !!!

Invalid Input
Vnesli ste napačni e- naslov
Invalid Input
Manjka zapis
Invalid Input

Vljudno vas naprošamo, da dano usmeritev upoštevate, saj bomo tako pohitrili postopke in vam tako v najkrajšem možnem času zagotovili pravno pomoč.


Invalid Input
Invalid Input

Nazadnje urejano na 0, 02.05.2022 15:34
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528