Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Plačilo pripadnikov SV, ki izvajajo aktivnosti v okviru predsedovanja RS Svetu EU - ODGOVOR SMO

Datum: 19. 8. 2021.

MINISTER ZA OBRAMBO

DRŽAVNI SEKRETAR

ZADEVA: ODZIV NA POSREDOVAN ODGOVOR

ZVEZA:

A/ vaš dopis št. 101 -2/2021 -74 z dne 11. 8. 2021 (ponovni poziv - odgovor)

B/ naš dopis št. MO-GŠ 15-1/21 z dne 09. 8. 2021

Zahvaljujemo se za hiter odgovor na podane zahteve. Veseli nas razmišljanje oz. odpiranje možnosti po ustreznem plačilu za opravljeno delo. Na podlagi pridobljenih informacij ugotavljamo, da linija PINK vnovič ni opravila svoje naloge. Iz ukaza 72. BR za izvedbo nalog v okviru PSEU je razvidno, da so za omenjeno nalogo izpolnjeni vsi pravni okviri, ki omogočajo uvrstitev nalog v nujne naloge SV in posledično izplačilo dodatka zaradi povečanega obsega dela in obremenitev na podlagi 59. člena ZSSIoV. Ob navedenem dejstvu in ob vašem zadnjem odgovoru tako z gotovostjo ugotavljamo, da so bili pripadniki SV, ki sodelujejo na PSEU z načinom plačila zavedeni.

Ne glede na zapisano pa kljub temu lahko zaključimo, da nam še vedno niste podali jasnega odgovora na osnovno vprašanje SMO, in sicer:

-           Uvrstitev nalog PSEU v nujne naloge in na tej podlagi ustrezno plačilo.

Glede plačil po 22. e. čl. ZSPJS se vam zahvaljujemo na konkretnih številkah, nas pa zanima, ali so bili pred opravljanjem naloge sklenjeni dogovori s pripadniki o delu v povečanem obsegu dela. Če niso, nam, prosim, sporočite razlog za to. Bistven pogoj za izplačilo po 22. e. čl. je pisni dogovor med pripadnikom (zaposlenim) in predstojnikom za vsak mesec posebej. V primeru, da pripadnik (zaposleni) tak dogovor zavrne, ne sme imeti nobenih posledic oz. sankcij za pripadnika (zaposlenega). Razlika med drugimi JU in pripadniki SV, ki opravljajo naloge PSEU, je v tem, da so pripadniki SV na naloge razporejeni z ukazom in so jih prisiljeni opraviti, ki pa jih v danem primeru postavlja v slabši položaj od ostalih JU.

Zapisano dejstvo je razlog za uvrstitev pripadnikov SV v nujne naloge pri opravljanju nalog PSEU in plačilo po 59. čl. ZSSlov.

Za konec dodajamo, da MJU lahko poda priporočila za tiste javne uslužbence, ki v svojih specialnih predpisih povečanega obsega dela nimajo posebej urejenega nikakor pa, MJU ne more in ne sme posegati s svojimi usmeritvami v specialne predpise iz obrambnega področja, saj za razlago le teh ni pristojno.

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528