1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Zakaj je dobro biti član sindikata

Zakaj je dobro biti član sindikata

Zakaj je dobro biti član sindikata?20let

Ker ti ni vseeno, kaj se v Sloveniji dogaja na področju delavskih pravic in ker želiš na to dogajanje vplivati. Ker širši krog ljudi pomeni več koristnih izkušenj in znanja. Ker imaš rad dobro družbo in se rad srečuješ na športnih tekmovanjih, srečanjih, piknikih in izletih. Ker je dober občutek, če ti v težavah nekdo stoji ob strani in ti pomaga.

Kaj pridobim, če postanem član?

Vsak član ima pravico do brezplačnega strokovnega svetovanja o prejemkih iz delovnih razmerij in brezplačnega pravnega svetovanja s področja delovnega in socialnega prava. Določene pravice so lahko dogovorjene samo za člane sindikata. 


Kdo konkretno je tisti, ki mi bo pomagal, ko bom v težavah?


Najprej se lahko obrneš na svojega sindikalnega zaupnika v sindikalni pisarni v vojašnici ali v objektu MORS, kjer opravljaš delo . Pravno pomoč vam nudijo dve sindikalni odvetniški pisarni, ki pokrivata vzhod in zahod Slovenije.

 


Zakaj bi se včlanil ravno v vaš sindikat?


ZSSS je največja in najštevilčnejša sindikalna organizacija v Sloveniji. V naši sredini je pisno število različnih panožnih sindikatov, kjer vsak najde prostor zase. Smo edini z razvejano mrežo območnih organizacij po celi Sloveniji, da smo lahko bližje svojim članom.