1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Spletna včlanitev v SMO

  Pristopna izjava v sindikat Ministrstva za obrambo

Postanite član sindikata Ministrstva za obrambo.

Pripravili smo vam spletni obrazec katerega po izpolnitvi prejmete na svoj e-naslov in ga podpisanega oddate svojemu sindikalnemu zaupniku v vojašnici seznam zaupnikov. Izpolnjeno in podpisano pristopno izjavo pa nam lahko pošljete tudi na naslov Sindikat Ministrstva za obrambo, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana.

 

  • Zakaj je dobro biti član sindikata?

Ker ti ni vseeno, kaj se v Sloveniji dogaja na področju delavskih pravic in ker želiš na to dogajanje vplivati. Ker širši krog ljudi pomeni več koristnih izkušenj in znanja. Ker imaš rad dobro družbo in se rad srečuješ na športnih tekmovanjih, srečanjih, piknikih in izletih. Ker je dober občutek, če ti v težavah nekdo stoji ob strani in ti nesebično pomaga.


  • Kaj pridobim, če postanem član?

Vsak član ima pravico do brezplačnega strokovnega svetovanja o prejemkih iz delovnih razmerij in brezplačnega pravnega svetovanja in zastopanja s področja delovnega in socialnega prava. Določene pravice so lahko dogovorjene samo za člane sindikata. Sindikat svojim članom nudi kolektivno nezgodno zavarovanje , sindikalno solidarnostno pomoč, sindikalne počitnice ter ostale ugodnosti.

Člani SMO imajo prav tako :


Kdo konkretno je tisti, ki mi bo pomagal, ko bom v težavah?


Najprej se lahko obrneš na svojega sindikalnega zaupnika v sindikalni pisarni v vojašnici ali v objektu MORS, kjer opravljaš delo . Pravno pomoč vam nudijo dve sindikalni odvetniški pisarni, ki pokrivata vzhod in zahod Slovenije.

 


Zakaj bi se včlanil ravno v vaš sindikat?


SMO je največja in najštevilčnejša sindikalna organizacija na področju zaščite in obrambe v Sloveniji. V sindikatu SMO zastopamo in ščitimo pravice pripadnikov Slovenske vojske, zaposlenih v regisjkih centrih, zaposleni v CZ in zaposleni v notranje organizacijske enote tako, da  vsak najde prostor zase. Smo edini z razvejano mrežo sindikalnih pisarn v vojašnicah po celi Sloveniji, da smo lahko bližje svojim članom.

 

Nazadnje urejano na