SMO zahteva, da poleg že dogovorjenih oblik plačila nemudoma odobrite dvig odstotka, ki izhaja iz 2. in 3. odstavka 59. člena ZSSlov na najvišje možnih 30 odstotkov

ZADEVA: ZAHTEVE SMO ZA POVEČANJE PLAČILA

Spoštovani!

Radi bi vas opozorili na dejstvo, da so pripadniki SV pri opravljanju nalog varovanja državne meje, zagotavljanju logistične podpore in urejevanju razmer z begunci prekomerno obremenjeni in naloge opravljajo v izjemno težkih okoliščinah. To, da svoje delo opravljajo z visoko motivacijo, z najvišjo stopnjo odgovornosti in izredno kvalitetno se lahko zahvalimo le njihovim izkušnjam, ki so jih pridobili najprej na urjenjih pred odhodom na mednarodne operacije in misije ter na mednarodnih operacijah v podporo miru ter v ostalih mednarodnih aktivnostih.

Neizpodbitno dejstvo je, kot smo že navedli, da so pripadniki SV pri opravljanju nalog, ki jih izvajajo v času begunske krize, preobremenjeni in te naloge izvajajo v izjemno težkih pogojih, enako kot policisti, cariniki in vsi ostali, ki opravljajo podobne ali tovrstne naloge.
Pri tem se med pripadniki SV že izpostavlja problem ustreznega plačila za opravljene aktivnosti, s katerimi se skupaj z delom postavljajo ob bok kolegom policistom, kar pa za plačilo za delo, na žalost, ne velja.

Zato vas pozivamo, da poleg že dogovorjenih oblik plačila nemudoma odobrite dvig odstotka, ki izhaja iz 2. in 3. odstavka 59. člena ZSSlov na najvišje možnih 30 odstotkov, saj bomo na tak način zagotovili tudi ustrezno plačilo za vse napore, ki jih vložijo pri opravljanju nalog.

Naslovniki:

g. dr. Miro Cerar, predsednik Vlade