Spoštovani pripadnice in pripadniki SV in zaposleni v MO ter vsi delavci v RS, iskrene čestitke ob prazniku dela !

Spoštovani pripadnice in pripadniki SV, zaposleni v MO iskrene čestitke ob prazniku dela !

1. maj je praznik, ki je v zgodovini Federacija organiziranih obrti in delavskih zvez zlasti leta 1872, po uspehih zahtevala več delavskih pravic, med njimi predvsem uzakonjen 8-urni delavnik . V podporo pritisku delavskih organizacij, da bi ta predpis stopil v veljavo s 1. majem tega leta, so se na ta rok v Chicagu organizirale trume delavcev in pričele splošno stavko.

Še vedno  smo se delavci primorani za svoje pravice boriti z legitimnimi oblikami sindikalnih pritiskov do delodajalca. Organiziranost in včlanjevanje v sindikalna združenja nam tako omogoča, da se za svoje pravice lahko postavimo v bran predvsem tistim, ki želijo naše pravice, pravice delavcev poteptati ali celo tako kot  slovenskim vojakom, prepovedati ustavno svobodo sindikalnega združevanja.

Čas, ki je pred nami je čas v katerem bomo z vašo pomočjo  zahtevali, da se nam povrne odvzeto, da se odpravijo nastale krivice v enotnem plačnem sistemu, da se uredi status vojaka in da se povrne spoštovanje do poštenega dela vseh zaposlenih v obrambnem resorju.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi in s prispevkom vsakega izmed nas dosegli boljši  jutri !

Želimo vam lepe praznike !

Nazadnje urejano na
(0 glasovi)