1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Protesti Slišal se je glas vojakov, zaposlenih civilnih oseb v SV in zaposlenih v upravnem delu MO

Dne 24.01. 2018 je pred Vlado RS ob 12.05 potekal protestnih shod, ki ga je organiziral skupni stavkovni odbor sindikatov JS v katerega je združen tudi Sindikat Ministrstva za obrambo SMO.

V SMO smo bili pozitivno presenečeni nad udeležbo pripadnikov SV, civilnih oseb zaposlenih v SV in zaposlenih v MO na samem protestnem shodu, saj smo dobivali informacije iz terena, da vodje organizacijskih enot niso omogočili vsem, ki so se protesta želeli udeležiti 1 dan letnega dopusta.
Pomembno je to, da ne glede na ovire, ki smo jih navedli se je pred vladno palačo skupaj z veliko večino vseh javnih uslužbencev slišal glas tako vojakov, civilnih oseb v SV in seveda zaposlenih v upravnem delu MO.
Po naših ocenah se je protestnega shoda udeležilo od 4000 do 5000 zaposlenih v JS. Prav tako pa je izredno veliko zaposlenih stavkalo ta ocena je 30.000 zaposlenih v JS.

 

Ob 15.30 uri se je s predstavniki Skupnega stavkovnega odbora sestal tudi predsednik Državnega zbora g. Milan Brglez, katerega smo podrobno seznanili z vsemi stavkovnimi zahtevami skupnega stavkovnega odbora in tudi protestnimi zahtevami SMO .
Predsednik DZ je tako pozval obe strani, da ponovno sedeta za pogajalsko mizo.

dz1

 

 

Zahvaljujemo se vsem udeležencem protestnega shoda in smo ponosni na vas, saj smo dokazali, da smo pripravljeni stopiti iz teme, ker je to naša legitimna pravica in se boriti ZA VIŠJE PLAČE IN NAŠE PRAVICE !

Oceni ta predmet
(1 Glasuj)