Plačilo pripadnikov Slovenske vojske za opravljanje nalog na ozemlju Republike Hrvaške – vojaški objekt Trdinov vrh - odgovor MO

V celoti objavljamo odgovor Ministrstva za obrambo na zahteve SMO, da morajo biti pripadniki SV, ki opravljajo naloge na vojaškem objektu Trdinov vrh na podlagi odločitve arbitražnega sodišča, plačani za opravljanje dela v tujini !

ODGOVOR MO:

Zadeva: Plačilo pripadnikov Slovenske vojske za opravljanje nalog na ozemlju Republike Hrvaške – vojaški objekt Trdinov vrh - odgovor
Zveza: Vaš dopis št. MO/GŠ 24/17 z dne 29. 12. 2017

Spoštovani,

v zvezi z vašim dopisom, citiranim v zvezi, vas obveščamo, da imajo pripadniki Slovenske vojske, ki svoje delo opravljajo v vojašnici Slovenske vojske na Trdinovem vrhu, povsem enak status kot vsi ostali pripadniki Slovenske vojske, ki svoje delo opravljajo v Republiki Sloveniji. Do usklajene implementacije razsodbe arbitražnega sodišča stanje v vojašnici Slovenske vojske na Trdinovem vrhu ostaja nespremenjeno.

To pomeni, da se način dela in postopki, ki so v pristojnosti Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske, izvajajo na enak način pod enakimi pogoji kot pred izrekom razsodbe arbitražnega sodišča.

S spoštovanjem,

mag. Miloš Bizjak državni sekretar