SMO od ministrice pričakuje podporo 24. januarja na protestu zaposlenih v SV in MO

ZADEVA: Odprto pismo ministrici in sredstvom javnega obveščanja

Spoštovana!

Obveščamo vas, da se je sindikat Ministrstva za obrambo (SMO) pridružil skupnemu stavkovnemu odboru sindikatov javnega sektorja kot zainteresirana stranka . Ker se v SMO zavedamo zakonskih določil, kot tudi odločitve ustavnega sodišča, ki je vojakom prepovedalo možnost stavke, vas javno pozivamo, da nas kot resorna ministrica podprete pri naših legitimnih zahtevah, ki jih bomo zahtevali na mirnem javnem protestnem shodu. Ta bo potekal dne 24. januarja pred poslopjem Vlade Republike Slovenije v Ljubljani.

Oziraje se na vaš trud in vnemo, ki jo seveda pozdravljamo, v pogajanjih s sindikatom poklicnih gasilcev so tako naša pričakovanja usmerjena v to, da nas v vodstvu MO kot socialni partner podprete v prizadevanjih za izboljšanje statusa vojakov, vojaških uslužbencev, civilnih oseb zaposlenih v SV, operaterjev CORS in vseh ostalih zaposlenih v MO. Vašo podporo pričakujemo na način, da boste na dan protestnega shoda, 24. januarja, preko linije vodenja in poveljevanja v maksimalni možni meri omogočili 1 dan letnega dopusta tistim zaposlenim, ki se bodo želeli udeležiti protestnega shoda.

Pri tem vas tudi naprošamo, da na MO pripravite obvestilo zaposlenim, saj kot ste že sama v medijih poudarila, da je sama udeležba na prosti dan pripadnikov SV (v civilu), zaposlenih v SV in v MO na protestnih shodih legitimna pravica vsakega posameznika in sodelovanje v mirnem protestnem shodu ne odraža nikakršne kršitve predpisov na področju SV in MO s katerimi se bi zaradi udeležbe sprožali disciplinski postopki.

Vaš odgovor in seveda tudi podporo pričakujemo do 17. 01. 2018.

Lep pozdrav

(1 Glasuj)