Stavkovni odbor REPREZENTATIVNIH SINDIKATOV DRŽAVNIH ORGANOV zahteva pojasnilo Vlade RS

ZADEVA: STALIŠČE VLADE

Spoštovani,

Pred časom smo prejeli odgovor predsednika Vlade dr. Mira Cerarja glede naših zahtev po dvigu plač, normativnega dela v KPDU, vrednotenju prepovedi in omejitev in izenačitvi pooblaščenih uradnih oseb glede drugih bonitet, ki jih je moč najti v posameznih panožnih pogodbah.

Glede na zadnja dogajanja pri pogajanjih za odpravo anomalij ter glede na vaše pisanje, da zadeve rešujemo v okviru pogajanj za odpravo anomalij, vas prosimo za stališče ali smo tisti, ki smo se pogajali in se še pogajamo in ki smo nekako razumeli napore vlade in sindikatov, da pridemo do nekega kompromisa sedaj manjvredni napram tistim, ki protestirajo in na tak način izsiljujejo bistveno bolj ugoden položaj za svoje zaposlene. Takšen parcialni način reševanja problemov ni nikakor produktiven, kjer na eni strani pridobijo zgolj tisti, ki izsiljujejo s stavko, na drugi strani pa tisti, ki se pogajajo pridobijo manj.

STAVKOVNI ODBOR REPREZENTATIVNIH SINDIKATOV DRŽAVNIH ORGANOV

SINDIKAT DRŽAVNIH ORGANOV SLOVENIJE (SDOS) SINDIKAT CARINIKOV SLOVENIJE (SCS) SINDIKAT MINISTRSTVA ZA OBRAMBO (SMO) SINDIKAT VETERINARJEV SLOVENIJE (SVS) SINDIKAT VOJSKE, OBRAMBE IN ZAŠČITE (SVOZ) SINDIKAT PILOTOV MINISTRSTVA ZA OBRAMBO (SPMO)

Ali boste ponovno odprli pogajanja za odpravo anomalij v nekaterih nazivih oz. delovnih mestih predvsem imamo v mislih VII. tarifno skupino kjer tudi pooblaščene uradne osebe ( vojaki - vojaški uslužbenci) niso vsega razčistili in popravili v sklenjenih pogajanjih.

Prav tako predlagamo, da se državna uprava izloči in se ji omogoči, da formira svojo pogajalsko skupino neodvisno od teh dveh pogajalskih skupin, ki že obstajata. Menimo, da gre za zelo specifično področje in je nedopustno, da se drugi sindikati, ki nimajo članstva ali zaposlenih v teh segmentih, odločajo o tem kaj bo državna uprava imela in kaj ne.

Pri tem vas naj spomnimo, da smo vam posredovali jasne stavkovne zahteve ter, da se pogajanja okrog podanih zahtev še niso niti začela. V stavkovnem odboru z vso resnostjo pričakujemo, da se s predstavniki stavkovnega odbora sestane predsednik Vlade in sicer najkasneje do 30.11. 2017. V nasprotnem bomo primorani pričeti s sindikalnimi aktivnostmi.

Lep pozdrav!

Dušan Pečnik

Vodja stavkovnega odbora

Poročanje medijev:

sindikati državne uprave

stampedo

Več na spletnem naslovu : https://www.vecer.com/sindikalni-stampedo-za-visje-place-6355169

Nazadnje urejano na
(1 Glasuj)