1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

SMO podpira protestni shod zaposlenih v plačni skupini »J« , ki ga organizira KSJS v četrtek, 3. novembra, ob 12. uri pred poslopjem Vlade RS v Ljubljani.

V javnem sektorju prejema minimalno plačo več kot deset tisoč zaposlenih, med njimi so zaposleni v MO in SV . Minimalna plača v javnem sektorju ni nič manj boleča od minimalne plače v zasebnem sektorju, zato bo protestni shod izraz skrajnega nezadovoljstva tudi vseh drugih delavk in delavcev, ki delajo, a so revni in si ne morejo privoščiti najosnovnejših življenjskih dobrin.

 

O odpravi anomalij zaposlenih v javnem sektorju v »J« plačni skupini, vlada RS noče slišati nič, ves ta čas pa si zatiska oči vsakič ko sindikati odpremo to ključno vprašanje odprave anomalij.
Leta 2009 je bilo prvič v dogovoru s sindikati dana zaveza VRS, da bodo neustrezna vrednotenja delovnih mest (anomalije) odpravljena , vlada pa do danes kljub temu, da še vedno potekajo pogajanja cinično zavaja češ, da bo VRS anomalije odpravila.

 

Nesporno pri tem je dejstvo, da v rebalansu proračuna za leto 2017 in tudi za leto 2018 ni niti evra za odpravo anomalij ali neustrezno vrednotenih delovnih mest v javnem sektorju.
Nedopustno je tudi dejanje g. Koprivnikarja, ki zavaja slovensko javnost, da so se plače v JS javnih uslužbencev v zadnjih dveh letih v povprečju zvišale za 1.000 € zato je tudi opravičeno ogorčenje zaposlenih v JS.

Zaposlene v plačni skupini »J« v MO in SV tako vabimo, da se pridružijo vodstvu SMO na mirnih protestih pred VRS v četrtek, 3. novembra, ob 12. uri !

Nazadnje urejano na
Oceni ta predmet
(0 glasovi)