Natisni to stran
POZIV PRIPADNIKOM, ki so bili oškodovani pri obračunu prostih dni na MOM, da vložijo tožbe pri pooblaščenih odvetnikih SMO

POZIV PRIPADNIKOM, ki so bili oškodovani pri obračunu prostih dni na MOM, da vložijo tožbe pri pooblaščenih odvetnikih SMO

Spoštovani !

 

Na podlagi danih informacij predstavnika pravne službe GŠSV na skupnem sestanku med predstavniki MO- GŠSV in SMO, ki se nanašajo na poravnave iz naslova neizkoriščenega tedenskega počitka na MOM, vas obveščamo sledeče: predstavnik pravne službe GŠSV je pojasnil, da je nastala nova pomembna okoliščina pri obravnavanju navedene problematike v mesecu decembru 2015, in sicer :

 

• Vrhovno sodišče je na seji 10. 12. 2015 sprejelo Sklep VIII DoR 80/2015-7, s katerim je v istovrstnem sodnem sporu dopustilo revizijo glede vprašanja, ali je tožena stranka (RS/MORS/SV) v okoliščinah obravnavanega primera tožeči stranki zagotovila ustrezen počitek. Ministrstvo za obrambo se bo o učinkih oziroma posledicah slednje odločitve Vrhovnega sodišča na sklepanja poravnav posvetovalo z DPRS in nato sprejelo morebitne nadaljnje zahtevane ukrepe.

 

Na podlagi omenjene informacije in podane uradne izjave na spletni strani MO z dne 20. 10. 2015,

 

http://www.mo.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/12332/7549/ ,

 

v kateri MO navaja, da pristopa k poravnavam glede zahtevkov iz naslova pravice do tedenskega počitka v mednarodnih operacijah in misijah. Hkrati pojasnjuje sledeče:

 

 

»Ministrstvo za obrambo bo najprej pristopilo k poravnavam v tistih primerih, kjer imajo pripadniki že odprte tožbe na pristojnih sodiščih. Nadaljevalo bo s sklepanjem izvensodnih poravnav s pripadniki, ki bodo oziroma so na Ministrstvo za obrambo že vložili zahteve za uveljavljanje pravic iz delovnega razmerja, in sicer vse z namenom, da se tovrstni spori čim prej razrešijo.«
Ne glede na dogovor, ki je bil dosežen med SMO in MO glede pristopa k poravnavam, so strokovni organi v možnost poravnav posegli enostransko.

 

V sled podanih informacij s strani pravne službe GŠSV so tako vse izvensodne poravnave ustavljene in vam v izogib zastaranju podajamo naslednjo usmeritev:

 

 

Vsi člani, ki ste že vložili zahtevo za varstvo pravic  in tisti ki še niste in vam grozi 5 letni zastaralni rok, ki se šteje od dneva vrnitve iz MOM, lahko podate na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. zahtevo za brezplačno pravno pomoč. Napotili vas bomo na vam najbližjo pooblaščeno odvetniško pisarno SMO, ki bo na podlagi vašega pooblastila podala tožbo na pristojno delovno in socialno sodišče.

 

Kako do brezplačne pravne pomoči

V kolikor še niste član SMO in bi želeli biti deležni brezplačne pravne pomoči kot to pripada članom, vam svetujemo, da se včlanite v sindikat ! Izpolnite pristopno izjavo in nam posredujte tudi spodaj navedene podatke !
Pristopna izjava

 

Na omenjeni e-naslov posredujte naslednje podatke:

 

• IME IN PRIIMEK
• E-NASLOV
• TELEFONSKO ŠTEVILKO, NA KATERO STE DOSEGLJIVI
• NAVEDITE KRAJ, KI VAM USTREZA ZA OBISK ODVETNIKA (LJUBLJANA ali CELJE ) Odvetniške pisarne bodo vspostavile stik z vami preko GSM !

Nazadnje urejano na 1, 19.01.2016 08:59
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Objavljeno v Novosti

Povezani prispevki