Natisni to stran
Navodilo članom SMO in pripadnikom SV  glede pridobivanja podatkov opravljenih ur za čas pripravljenosti na določenem kraju  in vlaganja tožbenih zahtevkov za 100 % plačilo

Navodilo članom SMO in pripadnikom SV glede pridobivanja podatkov opravljenih ur za čas pripravljenosti na določenem kraju in vlaganja tožbenih zahtevkov za 100 % plačilo

 

Članom SMO in pripadnikom SV, svetujemo, v kolikor se odločijo za tožbo, da podajo na SMO zahtevo za pravno pomoč ter izpolnijo pooblastilo za zastopanje odvetnika in le tega po redni pošti posredujejo na njegov naslov, ki je naveden na pooblastilu oz. kjer ste v spletnem obrazcu izbrali želeni kraj obiska odvetnika (CE, LJ). Odvetniki bodo, takoj ko sprejmejo vaše pooblastilo (original po pošti) od MO zahtevali posredovanje vaših plačilnih list za zadnjih 5 let oz. 60 mesecev, na podlagi katerih bodo izdelali izračun višine razlike za podajo  konkretiziranega zahtevka na pristojno sodišče. Pred vložitvijo tožbe in po opravljenem izračunu vas bodo odvetniki kontaktirali in vam podali vse potrebne informacije. 

Vas pa vljudno prosimo za strpnost, saj prihajajo zahtevani podatki s strani MO do odvetnikov dlje časa, kar pa je problem na strani MO in se pri tem sklicujejo na ZAKON O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV (ZVOP-1). Če želite postopek pridobivanja podatkov pohitriti in imate možnost sami opraviti izpis preko »INFOMATA« lahko natisnjene plačilne liste (za zadnjih 5 let oz. 60 mesecev )prav tako posredujete preko pošte na naslov pooblaščenih odvetnikov SMO, ki ste jim posredovali pooblastilo.

ČE ŠE NISTE ČLAN SMO

Po opravljeni e - včlanitvi  in podpisani pristopni izjavi, ki jo posredujete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. lahko nato izpolnite zahtevo za pravno pomoč, saj postanete s tem polnopravni član SMO in ste opravičeni do brezplačne pravne pomoči (brezplačno zastopanje s strani pooblaščenih odvetnikov SMO).
POSTANITE ČLAN

 

 

ČE STE ČLAN SMO

Lahko podate zahtevo za pravno pomoč na spodnjem obrazcu po uspešni oddaji zahteve za pravno pomoč prejmete na v zahtevi naveden e naslov potrditev in navodila (potrebno je posredovati 3X podpisano pooblastilo odvetniku, ki te ga izbrali)
POOBLASTILA ODVETNIKOV

 

 

Zahteva za pravno pomoč

pravnapomoc.jpg

Spoštovani člani SMO za pravno pomoč v sindikatu skrbijo dve odvetniški pisarni, ki pokrivata celotno Slovenijo. Odvetniške pisarne zagotavljajo brezplačno pravno pomoč s področja delovnega prava. 

Kliknite na kraj kjer želite odvetnika in prenesite pooblastilo za zastopanje  :

           CELJE                                              LJUBLJANA
* Vnosna polja označena z * morajo biti izpolnjena !!!

Invalid Input
Vnesli ste napačni e- naslov
Invalid Input
Manjka zapis
Invalid Input

Vljudno vas naprošamo, da dano usmeritev upoštevate, saj bomo tako pohitrili postopke in vam tako v najkrajšem možnem času zagotovili pravno pomoč.


Invalid Input
Invalid Input

 
 
Nazadnje urejano na 0, 29.10.2022 16:03
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Objavljeno v Novosti

Povezani prispevki