Natisni to stran
Ustavimo zlorabo instituta opozorila pred redno odpovedjo delovnega razmerja zberimo 5000 podpisov za vložitev pobude v DZ »ZA DELAVSKE PRAVICE«
12 okt 2021 0 komentar

Ustavimo zlorabo instituta opozorila pred redno odpovedjo delovnega razmerja zberimo 5000 podpisov za vložitev pobude v DZ »ZA DELAVSKE PRAVICE«

S strani Sindikata policistov Slovenije smo v SMO prejeli vabilo, da se tudi zaposleni v MO in SV pridružijo kampanji  zbiranja 5000 podpisov «, ki jih potrebujejo, da lahko v Državni zbor vložijo predlog sprememb in dopolnitev Zakona o delovnih razmerjih.

Vabilo skupaj z navodili podaje podpisa objavljamo v nadaljevanju:

Spoštovani kolegi vseh sindikatov javnega sektorja!

V Sindikatu policistov Slovenije smo se odločili, da naredimo konec samovoljnemu ravnanju delodajalcev in ustavimo zlorabo instituta opozorila pred redno odpovedjo delovnega razmerja! Zato smo v Državni zbor vložili pobudo volivkam in volivcem za vložitev predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih. Vabimo vas, da se kompaniji zbiranja 5.000 podpisov pridružite tudi vi in naše obvestilo posredujete Vašim članicam in članom ter jih pozovete k prispevanju svojega podpisa! V prilogi vam pošiljamo predlog zakona, ki je bil vložen v DZ in obrazec za podporo volivca, prav tako je spodaj pripeta povezava do portala e-uprava, kjer je možno svoj podpis oddati z elektronskim digitalnim potrdilom!

Z zbiranjem overjenih 5.000 podpisov začnemo v sredo, 13. 10. 2021 pod geslom »ZA DELAVSKE PRAVICE«, ki jih potrebujemo, da lahko v Državni zbor vložimo predlog sprememb in dopolnitev Zakona o delovnih razmerjih. V SPS bomo podpise o spremembi zakona ZDR-1 zbirali po upravnih enotah naslednjih 60 dni do vključno 11. 12. 2021.

Predlog spremembe zakona o delovnih razmerjih ( ZDR-1), ki smo ga dne 4. 10. 2021 vložili v DZ so podprli tudi v Inštitutu 8. marec, katerim se iskreno zahvaljujemo za izkazano pomoč in solidarnost. Kot smo vas že obveščali, so se opozorila pred odpovedjo delovnega razmerja prepogosto zlorabljala za diskriminacije in šikaniranje zaposlenih tako v zasebnem kot tudi v javnem sektorju.

Zaradi tega vas pozivamo, da današnje obvestilo posredujete svojim članicam in članom, zaposlenim, znancem, sorodnikom in vsem zagovornikom delavskih pravic, da si vzamejo 5 minut časa in si pridobijo na UE ali Krajevnem uradu digitalno potrdilo, saj nam bo to zelo olajšalo delo. Obveščamo vas, da z oddajo podpisa podpore v digitalni obliki nimajo potem  več nobenih obveznosti, sam obrazec pa bo UE posredovala sama na sedež SPS.

Pri tem je pomembno vedeti, da se bodo upoštevali samo podpisi, ki so overjeni. 

Overjen podpis lahko oddate na 2 načina:

1.Osebno na upravni enoti: na obrazcu, ki je dostopen na naši spletni strani https://www.sindikat-policistov.si/novice/articleid/1570/cbmoduleid/452 in na vsaki upravni enoti, najprej izpolnite zahtevane podatke (vse mora biti izpolnjeno z velikimi tiskanimi črkami). Podpisati ga morate V PRISOTNOSTI uradne osebe na eni izmed upravnih enot v času poslovnega časa. Nato morate nujno poskrbeti, da obrazec tudi fizično pride do nas. Pošljete nam ga lahko po pošti na naslov: SINDIKAT POLICISTOV SLOVENIJE, Opekarniška cesta 15/ c,3000 Celje, p.p. 416 ali pa nam ga dostavite osebno. Šele tako bo vaš glas štel. Podpis lahko oddate v poslovalnem času vsake upravne enote (ne le v času uradnih ur). Podpisa ni možno oddati preko pooblastila druge osebe, podatki morajo biti izključno kot na osebnem dokumentu. PCT POGOJ ZA ODDAJO PODPISA PODPORE V SKLADU Z NAVODILI MJU NI ZAHTEVAN!!!

  1. Z elektronskim podpisom: vsak z digitalnim certifikatom ali SMS pass lahko svoj podpis odda tudi prek spletnega portala e-uprave. Podrobna navodila in direktna spletna povezava so dostopni na omenjeni spletni strani.

Obrazec in vsa navodila za oddajo podpisa so dostopna in bodo aktivna od 13. 10. 2021 dalje na spletni strani: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=5345

Za selitev obvestila med vaše članice in člane se Vam v Sindikatu policistov Slovenije iskreno zahvaljujemo!

Skupaj smo močnejši!

 

Nazadnje urejano na 0, 12.10.2021 19:00
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Objavljeno v Novosti